De 20 weken echo

Een bijzondere mijlpaal want afgelopen week hadden wij de 20 weken echo in het ziekenhuis.
Ineens besefte ik me dat ik alweer op de helft van mijn zwangerschap zit en de tijd dus voorbij vliegt.
Vandaag deel ik met jullie hoe de 20 weken echo is verlopen, en waarom we deze in het ziekenhuis kregen.
In de eerste instantie had ik de 20 weken echo bij EchoEnzo maar toen ineens belde de verloskundige mij op dat in verband met het hart ruisje van Quin, waaraan hij ook is geopereerd het belangrijk  was de 20 weken echo in het ziekenhuis te laten doen.
Eerst schrok ik wel even van dit telefoontje want ik had net een controle achter de rug die perfect was, de verloskundige meldde al dat er verder geen redenen waren tot zorgen en dat ik vanzelf een oproep binnen zou krijgen.
En ja hoor een klein weekje na haar telefoontje lag de oproep van het ziekenhuis door de brievenbus.
Gelukkig had het ziekenhuis de 20 weken echo op dezelfde dag gepland als dat de echo al gepland stond bij EchoEnzo, zo hoefde we gelukkig niets te verplaatsen of te regelen met mijn vriend zijn werk.

We hadden de echo met precies 19 weken zwangerschap, mijn vriend moest die dag nog wel even werken tot ´s middags aan de echo.
Daar ging ik dan ik had met mijn vriend afgesproken dat ik hem al tegemoet zou reizen met de bus.
En natuurlijk was er ook nog eens een omleiding stond er op OV9292 dus ik besloot op tijd vanaf huis te vertrekken voor de echo.
De hele dag speelde het wel in mijn achterhoofd dat de 20 weken echo eraan zat te komen maar het besef kwam pas echt toen ik onderweg was naar de 20 weken echo.
Wat als de echo nou niet goed bleek te zijn? Natuurlijk hoopt geen enkele ouder dit maar toch speelt het wel even in je achterhoofd mee.
In het ziekenhuis liep alles wat uit zoals gewoonlijk in het ziekenhuis en ondertussen gierden de zenuwen door mijn lijf.
19449191_1358710784182964_1238300035_o
Toen we uit de wachtkamer waren gehaald en dan eindelijk de kamer binnen mocht werden eerst wat korte medische vragen gesteld zoals komt er een hoge bloeddruk of suikerziekte voor in de familie? Zijn er kindjes met het syndroom van Down in de familie?
Gelukkig waren we zo door deze vragen heen en mocht ik al snel door voor de echo.
Vooraf het onderzoek vroegen ze of we het geslacht graag wilden weten, en dat dit vaak pas wel op het einde bekend word gemaakt en ons antwoord was hierop duidelijk een ja.
Voor jullie nog even spannend aangezien we het geslacht pas over een kleine 2 a 3 weekjes bekend gaan maken doormiddel van een Gender Reveal.
Na ongeveer zo´n 40 minuten en ze ieder lichaamsdeel bij langs was gegaan, leek alles er op en top uit te zien.
Wat een opluchting!
Later kwam er nog iemand even de beelden bekijken van de 20 weken echo om dubbel te checken of écht alles in orde was.
Bij de beelden meldde hij dat hij het moeilijk vond een stilstaand beeld te bekijken dus dat hij graag nog een keer wilde kijken. Was er dan toch iets mis?
Nadat ook hij een kleine 5 minuten had gekeken met de echo apparatuur kregen we dan eindelijk de eind bevestiging : alles is helemaal op en top in orde met onze baby.
We kregen hele mooie duidelijke echo´s mee van ons kindje, en wat was ons kindje al gegroeid zeg vergleken met de vorige echo´s.
20 weken echo baby 2

Zoals ik al zei houden we het geslacht van ons kindje nog even geheim dus zullen jullie nog 2 á 3 weken moeten wachten voor jullie dit komen te weten.
De voorbereidingen voor de Gender Reveal zijn we al druk mee bezig, en uiteraard komt hier ook een blog post over.
Vonden jullie de 20 weken echo ook zo spannend? Wilden jullie het geslacht weten? Laat het me weten in de comments .

Liefs,
Lovetobeayoungmom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s