Op naar de basisschool update #1

Quin mag eindelijk naar de basisschool toe, hoera!
Wat is hij hieraan toe, en wat is dit een spannende stap voor hem.
In principe is Quin in augustus al 4 jaar geworden en mocht hij dus toen al starten op de basisschool.
Vandaag deel ik met jullie hoe ons eerste gesprek op de basisschool is verlopen en de reden waarom hij later start.

Het kinderdagverblijf
Vanaf dat Quin ongeveer 6 maanden was ging hij naar het kinderdagverblijf omdat ik toen nog bezig was met mijn MBO studie.
Toen ik met mijn MBO studie Secretarieel stopte hield ik Quin ook van het kinderdagverblijf thuis omdat ik geen reden zag om hem daarheen te sturen terwijl ik thuis zat.
Na enige tijd ben ik weer een nieuwe MBO studie gaan volgen namelijk helpende zorg waardoor hij weer naar het kinderdagverblijf moest.
Hij leek nooit geen moeite te hebben om te wennen op de groep naar mijn weten.
Wel was hij op een gegeven moment vaker ziek thuis dan op het kinderdagverblijf hij pikte daar continu allerlei ziektes op van de andere kindjes en was vaak elke maand wel een keer ziek met hoge koorts.
Als hij ziek was bleef ik uiteraard thuis bij hem vooral wanneer hij hoge koorts erbij had ook omdat het voor ons niet mogelijk was om het toch maar te proberen op het kinderdagverblijf want het reizen met openbaar vervoer zou te lang duren mocht het kinderdagverblijf mij bellen tijdens dat ik op school zat.
Toen Quin op 3 jarige leeftijd grotendeels bij zijn vader is komen te wonen in Kampen, is er vanuit het kinderdagverblijf opgevallen dat Quin moeite had om weer te wennen op de groep.
Er is uiteindelijk een onderzoek gestart na zijn 4e verjaardag vanuit het kinderdagverblijf of dit mogelijk aan de hechting lag.
Dit onderzoek heeft veel tijd in beslag genomen aangezien je tegenwoordig overal op een wachtlijst komt te staan.
Uit het onderzoek is niets naar voren gekomen alleen dat Quin een kwetsbaar jongentje is, dat hij veel duidelijkheid nodig heeft en je hem soms even moet aansturen.
Dit onderzoek is dan ook de reden dat hij later start op de basisschool.

Huidige ritme van Quin : 
Quin woont voor het grootste deel bij zijn vader en komt iedere woensdag en eens per twee weken van vrijdag tot zondag naar ons toe.
Op dit moment ziet zijn week er ongeveer zo uit
Maandag past oma van vaders kant op Quin
Dinsdag gaat Quin naar het kinderdagverblijf
Woensdag is Quin bij ons
Donderdag gaat Quin naar kinderdagverblijf
Vrijdag gaat Quin naar het kinderdagverblijf
Zaterdag & zondag is hij om de twee weken bij ons en zondags brengen wij Quin dan weer naar opa & oma van vaderskant toe.
Een best pittig schema voor een jongentje van 4,5 jaar, dit merk je ook wel aan hem vaak als hij bij ons is kan en moet hij echt vooral in het weekend weer opladen voor er weer een week tegen aan te kunnen.
Hij is vaak al om 07:00 uur op het kinderdagverblijf waardoor hij ongeveer elke ochtend wel rond 05:45 uur/06:00 uit bed moet.

1e gesprek basisschool Quin :
Vorige week maandag zijn wij als ouders van Quin bij zijn basisschool wezen kijken en hadden wij ons eerste gesprek daar.
Voornamelijk om samen met het kinderdagverblijf een soort warme overdracht te doen zodat de basisschool goed geïnformeerd is wanneer Quin hier start.
Samen met het kinderdagverblijf en de school van Quin hebben we afgesproken dat we Quin heel langzaam in ongeveer drie weken gaan laten wennen aan de basisschool, kijkend naar Quin natuurlijk.
Eerst gaan we een keer met Quin naar de basisschool na schooltijd om eens rustig met hem door te school heen te lopen en hem alles eens aan te wijzen.
Vervolgens gaat Quin twee ochtenden wennen op school, de week erop gaat hij 4 halve dagen naar school, en daarna is de bedoeling dat hij volledige schooldagen zou gaan maken.
Op deze basisschool zijn ze op de woensdag & vrijdag middag vrij en het is de bedoeling dat hij hier over een maandje kan gaan wennen.
De voor en eventueel naschoolse opvang moeten we nog wel even regelen.
We merken heel erg aan Quin dat hij toe is aan school, hij kan goed tellen, het hele alfabet opnoemen, vormen en kleuren benoemen en is hij steeds geïnteresseerder naar andere kinderen van zijn leeftijd om mee samen te spelen.
Ook knutselen, kleuren en puzzelen is Quin erg goed in en je merkt ook dat hij dit leuk vind om te doen.
We zijn allemaal heel blij dat Quin binnenkort gewoon kan starten op school.

Hoe vonden jullie het toen jullie kindje voor het eerst naar de basisschool ging?
Ik zou het leuk vinden als je me het laat weten in de reacties onder dit bericht. 

Liefs,

Lovetobeayoungmom.blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s